2011 yılının en gözde diyetleri

Ünlü diyetisyenler ve doktorlar tarafından yapılan klinik araştırmalar sonucu ortaya çıkan diyetlerin yer aldığı popüler diyetler listesi, yeni yılda kilosundan memnun olmayan kişiler için iyi bir rehber niteliği taşıyor. İşte yeni yılın en çok ilgi görecek diyetleri…

Amerikan “Daily Beast” haber sitesi 2011 yılının en popüler diyetlerini açıkladı. Bu beslenme reçeteleriyle vücudumuz şekillenecek.

Volumetrik diyeti

Beslenme uzmanı Doktor Barbara J. Rolls tarafından önerilen bu diyette yenilen her şeyin bol miktarda sıvı içeriyor olmasına özen gösteriliyor. Rolls, bol miktarda çorba ve nişastasız sebzeler tüketilmesini tavsiye ediyor.

Az yağlı diyeti

Amerikan Kalp Derneği tarafından sunulan bu diyette sadece yağsız veya çok az yağlı yiyeceklerin tüketilmesi öneriliyor.

Akdeniz diyeti

Harvard Üniversitesi’nden beslenme uzmanı Walter Willett, sebze, meyve, zeytin yağı ve az miktarda kırmızı et tüketimini içeren bu diyeti öneriyor.

Atkins diyeti

Ünlü diyetisyen Doktor Robert Atkins’in önerisi olan bu diyette karbonhidrat içerikli yiyecekler mümkün olduğunca az tüketiliyor. Protein ve yağ alımı maksimuma çıkarılıyor,

Ornish diyeti

Doktor Dean Ornish tarafından bulunan bu diyette çok miktarda lifli yiyecekler ve çok az yağlı yiyecekler önerilirken et, balık ve alkol yasaklar arasına giriyor.

Bölge diyeti

Doktor Barry Sears’ın öğünlerde alınan karbonhidrat, yağ ve protein miktarını dengelemeyi önerdiği diyetin ayrıca kan şekeri seviyesini de düzene soktuğu belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek