Agorafobi nedir?

Teknoloji çağında, özellikle büyük şehirlerde insanlarda çok sık görülen bir ruhsal rahatsızlık olan agorafobi, doktorlar tarafından ‘kalabalık içinde yalnızlık’ olarak tanımlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, agorafobinin çoğu zaman sosyal fobiler ile karıştırıldığını vurgulayan doktorlar ıssız meydanlardan ve açık yerlerden korkma olarak bilinen agorafobiyi, metropollerde yaygın olan bir ruh hastalığı olarak görüyorlar.

Doktorlara göre, insanlarda en çok rastlanan fobiler arasında yer alan agorafobi, ilk önce meydanlardan, açık yerlerden korku olarak kendini gösteriyor.

Günümüzde agorafobinin çok daha geniş bir anlam içerdiğini belirten uzmanlar, yalnız başına kalmaktan, yalnız sokağa çıkmaktan, otobüs, vapur, uçak gibi kalabalık yerlerde bulunmaktan duyulan korkuların agorafobinin etkileri olarak görüldüğünü belirtiyorlar.

Genellikle panik bozukluğuna bağlı olarak ortaya çıkan agorafobinin temelinde panik nöbetlerin bulunduğunu belirterek, bu nedenle hastanın panik atak geçireceği korkusu nedeniyle yalnız başına sokağa çıkamadığını ve kalabalığa giremediğini vurgulanıyor.

Agorafobinin uzun bir süre kişiyi etkisi altına alabileceğini bildiren uzmanlar, bir panik atak hastasının 2 yıl boyunca evden dışarı çıkamadığını, markete gidemediğini, alışveriş yapmak için dahi evden dışarı çıkamadığını belirtiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek