Aynı cinsiyette iki çocuğu olan ya da tek çocuklarına, karşı cinsten kardeş arzu eden aileler için Selnas Yöntemi geliştirildi. Doğaya uygun olarak uygulanan bu yöntemle, aileler istedikleri cinsiyette çocuğa sahip olabiliyorlar. Sanılanın aksine, ailelerin tercihi kızlardan yana…
Çocuk sahibi olmak isteyen bazı ailelerin kız ve erkek çocuk için beklentileri aynı değil. 155 aile üzerinde uygulanan testlerde bunlardan 81 çiftin kız çocuğu, 74′ünün de erkek çocuğu sahibi olmak istediği anlaşılmış.
İlerleyen tıp bilimi artık, ailelere istedikleri cinsiyette çocuğa sahip olabilme şansını veriyor. Yapılan araştırmalara göre, memelilerde cinsiyetin önceden belirlenmesine yarayan yöntem, yumurtanın elektrik yükünün döngüsel olarak değişmesi esasına dayanıyor.
İşte çocukların cinsiyetini belirlemeye yarayan “Selnas Yöntemi” ile, bu döngüsel elektrik yükü değişimi, yumurta zarını dölleme için “x” ya da “y” kromozomu taşıyan spermlerden herhangi birine uygun hale getiriliyor.
Bu yöntemi tercih eden 155 aileden ikisi, üçten fazla çocuk sahibi, 68 çift aynı cinsiyette çocuk sahibi, 11 çift farklı cinsiyette iki çocuk sahibi, 64 çift tek çocuk sahibi ve 10 çiftin ise henüz çocuğu yok.
Nasıl uygulanıyor?
Çocuk sahibi olmak isteyen aileler için özel olarak hazırlanan takvimde, arzu edilen bebeğe yılın hangi günlerinde yapılacak cinsel ilişkiyle kavuşulabileceği açık bir biçimde gösteriliyor. Takvime kesinlikle uyulması ve elverişli günler dışında girilecek cinsel ilişkilerde mutlaka korunulması gerekiyor.
Pek çok ülkede uygulanan Selnas Yöntemi Fransa’nın çeşitli bölgelerinde çok sayıda çift üzerinde denenmiş ve yüzde 98 sonuca ulaşılmış. Hiçbir risk ve yan etkisi bulunmaması da yöntemin bir diğer özelliği. Adet dönemlerinin düzensiz oluşu, daha önce çocuk düşürmüş olmak ya da hormon tedavisi, yöntemin uygulanmasını engellemiyor. Dilerseniz seçimi her zamanki gibi doğaya bırakabilirsiniz.
BENZER YAZILAR
- Çocuğunuza kulak verin
- Çocuklar baş ağrısından şikayetçi
- Kıskanç çocuğa yalan söylemeyin
- Miniklerin okul kaygısı ‘güven’le aşılabilir
- Şekere benzeyen ilaçları iyi muhafaza edin
- Boşanma kararı alınca ebeveynlikten vazgeçmeyin
- Isırılarak sevilen bebekler ısırmaya meyilli oluyor
- Çocuğunuzu okula şimdiden hazırlayın
- Çocukta iştahsızlık hastalık belirtisi olabilir
- Çocukların cinsel sorularını sorun etmeyin
- Akupunktur tedavisi doğurganlığı artırabilir mi?
- Çocuğunuz dikkatsizlik kurbanı olmasın
- Baba şefkati zekâyı geliştiriyor
- Okul çantaları çocukalarda bel ağrısı yapıyor
- Çocuğunuzu yatağınıza almanızda sakınca var mı
- Hepatit C tedavisi ihmal ediliyor
- Gebeliğe en az 3 yıl ara verilmeli
- Bebeği sallayarak uyutmak beyin hasarına neden oluyor
- Sağlığınız ve güzelliğiniz için varislerden kurtulun
- Birey olmanın ilk adımı: 2 yaş sendromu

20 Eylül 2008, 06:25
yani illa erkek olsun yada kiz olsundiye düsüneneler icin güzel bir fikir
03 Ekim 2008, 13:18
ben bu takvime nasıl sahip olabilirim nereye ne şekilde başvurmam gerekiyor bana bilgi verebilrmisiniz teşekkürler
04 Ekim 2008, 00:55
şule hanım,
Selnas Yöntemi standart bir uygulama değildir.
Eşlerde yapılan tetkikler sonucunda birçok etken dikkate alınarak uzmanlar tarafından oluşturulmaktadır.