Diş ağrısı için pratik bitkisel çözümler

Diş ağrıları genellikle diş çürümesinden kaynaklanır. Şekerli besinlerin kalıntıları dişlere yapışır ve bakteriler için bulunmaz bir beslenme alanı oluşturur. Bu ortamda oluşan asitler dişin mineral yapısını eritir.

Bakteriler bir tür görünmez katman oluştururlar. Diş plağı adı verilen bu katman, diş minesine sıkıca yapışır. Diş plağını, fırçalanmamış dişlerde açıkça görülen sarı pasla karıştırmamak gerekir. Diş çürümesi, dişözünün ilk sinirine ulaştığında ağrılar başlar ve diş kökü zarında iltihaplanma oluşur. Bunun sonucu şiş bir yanaktır.

Kök zarındaki iltihaplanmanın sonucu ise diş kökünde apse oluşumudur. Zaman geçirilmeden diş doktoruna gidilmesi gerekir. Çünkü bu enfeksiyon, eğer bakteriler kana karışırsa, başka organlara da zarar verebilir.

Mayıs papatyası: Yarım tatlı kaşığı papatya, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca, 3-4 bardak taze demlenmiş papatya çayı soğutulmadan yudumlanır. Ayrıca, ılıklaşmış çayla gün boyunca pek çok kere ağız çalkalanmalıdır.

İsveç Şurubu: Diş ağrılarına karşı bir yemek kaşığı dolusu şurup biraz suyla inceltilerek, elden geldiğince ağızda tutulur(1-3 dakika) ve sonra tükürülür. Ayrıca küçük bir pamuk parçası İsveç Şurubuyla ıslatıldıktan sonra ağrıyan dişin üstüne yatırılabilir. Bu tür İsveç Şurubu kompresleri uzun süre dişetinin üstünde tutulmamalıdır; dişeti tahriş olabilir!

Atkuyruğu: Atkuyruğu çayı, ağız içi ve diş çürümelerinde, dişeti kanaması, dişeti iltihabı, dişeti çekilmesinde  ve diş çürümelerinde gargara biçiminde kullanılabilir.

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış atkuyruğu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sıcak atkuyruğu çayı ile gün boyunca pek çok kere ağız çalkalanır ve gargara yapılır.

Diş yıkımı(çürüme)

Diş yıkımı, en önde gelen uygarlık hastalıklarındandır. Tüm insanların %95’i bu sıkıntıyı çekiyor. Bu oluşumun başlıca nedeni ise, bakımsızlık nedeniyle oluşan asitlerin diş minesini tahrip edişidir. Hastalık, gereğinden çok fazla beyaz un ürünleri ve şekerli maddeler içeren yanlış beslenme biçimlerinin bir sonucudur.

Dişin yıkım süreci, gri-sarı renkli diş plaklarının oluşumuyla başlar. Dişte delikler açılır. Dişlerde sıcağa ve soğuğa karşı duyarlılık oluşur. Diş yıkımına karşı ancak dişlerin sürekli fırçalanmasıyla karşı koyulabilir. Dişeti iltihabında da olduğu gibi, bu hastalıkla öncelikle sağlıklı besinler, tam un ürünleri ve vitamin kullanımıyla başa çıkılabilir.

Atkuyruğu: Atkuyruğu çayı, ağız içi ve diş çürümelerinde, dişeti kanaması, dişeti iltihabı ve diş çürümelerinde gargara ve çalkalama biçiminde kullanılır.

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış atkuyruğu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Sıcak atkuyruğu çayı ile gün boyunca pek çok kere gargara yapılır ve ağız çalkalanır.

Dişeti iltihabı (paradontitis)

Dişeti iltihabı, yetersiz diş bakımının doğal bir sonucudur. Dişlerin arasında kalan besin artıkları çürüyerek dişeti iltihabına yol açar. Yanlış bir beslenme de bu hastalığa önemli katkılar sağlayabilir. İltihaplı dişetinin rengi koyu kırmızı olur. Dişetinde şişlikler ve kanamalar oluşur. Hasta kişi öncelikle sağlıklı bir beslenmeye özen göstermelidir. Özellikle dikkat edilmesi gerekenler ise, vitaminler ve tam tahıl ürünleri kullanımıdır. Karşı önlem olarak her sabah şu karışımla gargara yapılmalıdır: 50’şer ml İsveç Şurubu ve mirra tentürü karıştırılır ve bu karışım yarı yarıya adaçayı ile  inceltilerek ağız iyice çalkalanır.

Dişeti iltihabının ilk belirtileri görüldüğünde, yaban mersini meyve suyu uzun süre ağızda tutulur. Meyvenin etken maddeleri mukozayı tedavi edebiliyor.

Dişlerin sallanmasına bitkisel çözümler

Adaçayı: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış adaçayı, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür.

Gün boyunca pek çok kere ağız çalkalanır ve gargaralar yapılır. Ayrıca, adaçayına batırılan bir pamuk sallanan dişin üstüne uygulanabilir.

Atkuyruğu: Atkuyruğu çayı, ağız içi ve diş çürümelerinde, dişeti kanaması, dişeti iltihabı ve dişeti çekilmesinde gargara ve çalkalama biçiminde başarıyla kullanılabilir.

Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış atkuyruğu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Ilık atkuyruğu çayı ile gün boyunca pek çok kere gargara yapılır ve ağız çalkalanır.

Bitki karışımı çayı: Eşit oranda ince kıyılmış meşe ağacı kabuğu, arslanpençesi, adaçayı ve ceviz yaprağı iyice harmanlanır. Bir tatlı kaşığı bitki karışımı, yarım litre soğuk suda 12 saat demlendirildikten sonra ısıtılır ve süzülür. Bu çayla günde pek çok kere gargara yapılır ve ağız çalkalanır. Bir kerede demlenen çay bir termosta sıcak durumda muhafaza edilebilir. Çalkalamaların yanı sıra, çayın bir diş fırçasıyla dişetine yedirilmesi de yararlı olacaktır.

Diş ağrısı için pratik bitkisel çözümler

1. Defne yaprağı sirke ile kaynatılarak gargara olarak kullanılır.

2. Bir bardak suya bir kaç damla karanfil esansı konularak bu su ile ağız çalkalanır.

3. Sarımsak ezilir,ağrıyan dişin etrafı ovulur.

4. Bir bardak kaynar suya 1 tatlı kaşığı adaçayı konulur. 20 dakika demlendirildikten sonra ılık halde gargara yapılır.

5. Maydanoz ezilerek ağrıyan dişe sürülür.

Bunlar tabii ki geçici çözümlerdir. Diş ağrılarılarının tedavisi için mutlaka bir diş hekimine danışınız.

“Diş ağrısı için pratik bitkisel çözümler” için bir yanıt

  1. FAKİR : öncelikle Allah hepinize şifa versin. Meseleye 1400 sene evvelinden bir örnekle yardımcı olmak isterim. ”Osman İbnu Ebi’l-As radıyallahu anh anlatıyor: “Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm’a müslüman olduğum günden beri bedenimde çekmekte olduğum bir ağrımı söyledim. Bana: “Elini, vücudunda ağrıyan yerin üzerine koy ve şu duayı oku!” buyurdu. Dua şu idi: Üç kere: “Bismillah” tan sonra yedi kere, “Eûzü bi-izzetillahi ve kudretihi min şerri mâ ecidu ve uhâziru.” “Bedenimde çekmekte olduğum şu hastalığın şerrinden Allah’ın izzet ve kudretine sığınıyorum” diyecektim. Bunu birçok kereler yaptım. Allah Teâla hazretleri benden hastalığı giderdi. Bunu ehlime ve başkalarına söylemekten hiç geri kalmadım.” (KÜTÜB-İ SİTTE /4002)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek