Genital siğiller hakkında merak edilen 5 soru

Genital siğillerin oluşumu, belirtileri, tedavisi ve gebelik döneminde açtığı sağlık problemleri vatandaşların HPV virüsü hakkında en çok merak ettiği sorular arasında yer almaktadır.

Uzmanlar, genital siğiller hakkında merak edilen soruları cevaplandırdı.

Genital siğiller nasıl oluşur?

Cinsel temas yolu ile bulaşan ve Human Papilloma Virüs (HPV) olarak adlandırılan virüsler genital siğillere yol açar.

Human Papilloma Virüs alındığında;

– Herhangi bir lezyona neden olmadan inaktif olarak kalabilir.

– Genital siğillere neden olabilir.

– Rahim ağzındaki hücrelerde değişikliklere ve rahim ağzı kanserine neden olabilir.

HPV enfeksiyonlarını önemsemeli miyim?

HPV enfeksiyonları oldukça yaygındır.Pap Smear olarak adlandırılan rahim ağzından alınan örneğin patolojik incelemesinde bozuk hücrelerin görülmesine en sık yol açan durum HPV enfeksiyonlarıdır.70′den fazla değişik tipi vardır. bazı tipleri rahim ağzı kanserine neden olur.Rahim ağzı kanseri kadınlarda en çok görülen ikinci kanserdir. Papilloma virüslerinin bazı tipleri de dış genital organ (vulva), anüs (makat) ve erkeklerde penis kanseri gelişmesine neden olur.

HPV enfeksiyonlarının bulguları nelerdir?

Genital siğiller kadınlarda vajina dışında veya içinde, rahim ağzında, anüs etrafında erkeklerde ise penis ve anüs etrafında oluşur.Genellikle kümeler halinde oluşan siğiller bazen çok büyüyebilir.HPV enfeksiyonları rahim ağzı hücrelerinde değişikliğe ve ilerde rahim ağzı kanserine neden olabilir.

HPV enfeksiyonları tedavi edilebilir mi?

Genital siğiller yerleşim ve büyüklüklerine göre değişik yöntemlerle tedavi edilir.Genital siğiller tedavi ile kaybolmasına rağmen virüs vücuttan atılmaz.Genital siğillerin tedavisinde değişik kremler kullanılabilir veya dondurularak, yakılarak ve lazer tedavisi ile siğiller çıkartılabilir.

HPV enfeksiyonunu almiş olan kadınların rahim ağzı kanseri yönünden düzenli kontrollerin yapılması gerekir.

HPV enfeksiyonları gebelik döneminde nelere yol açar?

Gebelik kadınların bağışıklık sisteminin baskılandığı bir dönemdir. Gebe kadınlarda HPV enfeksiyonları alevlenebilir. Doğum sonrası enfeksiyon yatışır. Doğum sırasında enfeksiyon bebeğe geçerek boğazında lezyonlar oluşmasına neden olabilir.

“Genital siğiller hakkında merak edilen 5 soru” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek