Göz tansiyonu (glokom) kör edebilir

Uzmanlar, halk arasında göz tansiyonu olarak da bilinen glokomun erken teşhis edilmesi halinde kolayca tedavi edilebildiğini belirtip, tedavisinin gecikmesi halinde ise körlüğe neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Şükrü Bayraktar, glokom hastalığında erken teşhisin büyük önem taşıdığını söyleyerek, şu bilgileri verdi:

“Her yaşta görülebilen glokom, yaş ilerledikçe sıklığını artıyor. Genetik, yaş, miyopi, hipermetrop ve kullanılan bazı ilaçlar ve göz için bazı kötü hastalıklar, risk faktörleri olarak sıralanabilir.

Hekime hiç gidilmemesi halinde körlüğe yol açan glokom hastalığında erken teşhis önemlidir. Glokom; genellikle gözün içindeki sıvı dolaşımını ilgilendiren bir hastalıktır.

Göz içinde kan damarlarından gelen belli bir sıvı bulunuyor ve bu sıvı 2 saatte bir yenileniyor.

Glokomda, sıvının gelişinde bir problem olmasa da gözü terk etmesinde sorun yaşanıyor. Bunu, gideri tıkanmış bir havuza da benzetebiliriz.

Bu sıvının sürekli birikmesi sonucu, gözün içinde istenilmeyen bir basınç oluşuyor. Bu da sinir lifleri üzerinde harabiyet yapıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek