Hangi besin hangi hastalığa iyi geliyor?

Uzmanlar, hastalıklarla savaşmak için doğru beslenmenin olmazsa olmaz şartların başında geldiğini belirtiyor. Doğru beslenebilmek için ise hangi yiyeceğin hangi hastalıklara iyi geldiğinin bilinmesi gerekiyor. Sizin için bu konu ile ilgili küçük bir rehber hazırladık.

Doğru beslenme ile bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklarla savaşmak mümkün… Ancak, hangi yiyeceğin neye fayda sağladığını bilmek gerekiyor.

Zaman zaman başımız ağrır, sinirlerimiz bozulur, uykusuz geceler geçiririz, sürekli kendimizi yorgun hissederiz ya da soğuk havaların etkisi ile gribe yakalanırız. Böyle durumlarda hemen ilaca sarılmak yerine, mutfağa koşmak ve sorunumuzla ilgili yiyecekleri yiyerek, doğal yoldan çare bulmak en doğrusu. Bunun için hangi rahatsızlığımıza hangi yiyeceğin faydalı olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Keten tohumu

Mide borusundaki yanmalar ve ağızda ekşimsi bir tat oluşturan geğirmeler, bir mide probleminin belirtileridir. Bu tür problemler mukoza koruyucu bitkilerle, örneğin ebegümeci ve keten tohumu ile giderilebilir.

Arpa

İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini, vücuda direnç kazandırır. Ayrıca ABD’deki bir araştırma, 6 ay boyunca her gün arpadan yapılan ürünlerin yenilmesinin kolestorel oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtlamıştır.

Lahana

Mayalanma sırasında laktik asit üretir. Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek, sindirime yardımcı olur. Lahanayı çiğ olarak yemeyi tercih edin. İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın. Meyve presinde lahananın suyunu sıkıp, aynı miktarda elma suyu ile karıştırın ve için. Lahana, ülser ve gastrit ilacı olarak biliniyor. 4’te 1 lahanayı yıkayıp, kalın şeritler halinde doğrayın. 1 kerevizi soyup doğrayın. 1 havucu temizleyip dilimleyin. Lahana, kereviz ve havucu katı meyve presinde sıkıp, sabah-akşam suyunu için.

Yoğurt

Günde 150 gram yoğurt, vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyveli yoğurtlara şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir. Yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. Midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar.

Tarçın

Mide yanmalarını alır. Kusma hissini engeller.

Hindistan cevizi

Sütlü içeceklere eklendiği zaman, mideyi gevşetici ve gaz alıcı bir etki yaratır. Mide bulantılarını önler.

Karnabahar

Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi, ülser ilacının ham madesi olarak kullanılıyor.

Patates

Çiğ patates suyu, mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup, katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için.

Elma sirkesi

Salatalarda ya da mezelerde elma sirkesi kullanın.

Maden suyu

Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.

Ispanak

Ispanağı buharda pişirin ya da haşlayarak tüketin. Taze yapraklarını salata olarak yiyin.

Zeytinyağı

Çiğ olarak kullanıldığında, besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

Baklagiller

Fasulye, bezelye ve mercimekte bulunan bioflavionid maddesi, midenin koruma faktörünü yükseltiyor.

Muz

Mideyi seven meyvelerin başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırır. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

Kızarmış ekmek

Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak, yanma hissini gideriyor.

“Hangi besin hangi hastalığa iyi geliyor?” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek