Hastalıklarla savaşan doğal besinler

Uzmanlar; tahıl, sebze ve meyvelerde bulunan çeşitli maddelerin, vitamin ve minerallerin, depresyondan tansiyona birçok hastalığa iyi geldiğini belirtilirken, bunların kaynağı olan doğanın da bir eczane olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Acı pul biberin cilde yararlı ve teni güzelleştiren maddeler içerdiğini, ilaçta Aspirin neyse, yiyecekler içinde de elmanın da o olduğunu belirten Londra Üniversitesi uzmanları, bu düşünceyle bir doğal savaş programı hazırladı. Program, hangi hastalığa karşı neler yenilmesi gerektiği konusunda rehberlik ediyor.

Alerjiye karşı kullanılabilecek besinler

Kayısı: İçindeki betacarotene adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki betacarotene oranı o kadar yüksektir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir.

Pirinç: Özellikle, yemeklere karşı duyulan alerjilere karşı birebirdir.

Hemoroid sorununa karşı kullanılabilecek besinler

Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde; kusmayı engeller, basur tedavisinde çok etkilidir. Ancak fazlası basur için tehlikelidir.

Karın ağrısına karşı kullanılabilecek çay

Papatya çayı: Bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser.

Karaciğer sağlığı için yenilmesi gereken besinler

Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyıllardır ülser, artrit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü “doğal ilaç” olarak kullanır. Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür.

Enginar: Cynarine adlı madde sayesinde, en sert yiyeceklerin dahi sindirimine yardımcı olur. Karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artrit ve gut hastalığından yakınanlarla, hamilelere şiddetle tavsiye ediliyor.

Zerdeçal: Karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra, sindirime de yardımcı olur.

Tansiyonu düzenleyen besinler

Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar.

Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde, tansiyonu düzenler. Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur. Rezene çayı sindirim için iyidir.

Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içerir. Bu sayede, kanın damarlardan daha rahat geçmesini sağlar. Tahıl yemek, sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Kalorinin azalması, tansiyonu düzenler.

Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir. B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir.

Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengindir. Küçük bir porsiyonu, günlük A vitamini ve demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacını giderir.

Dişlerimizin sağlığı için gerekli besinler

Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde, içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır. Ekmek, dişleri korur. Gün boyunca, 6 ila 11 dilim ekmek yiyin.

Her çeşit meyve: Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin.
Her çeşit sebze: Günde 3 ila 5 öğün alın.
Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemek arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsunuz, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek