Lazer epilasyon

Lazer epilasyon

Lazer epilasyon, uygun cihazların ürettiği lazer ışınları vasıtasıyla vücudun istenmeyen bölgelerinde bulunan tüylerin yok edilmesi işlemine denir.

Lazer epilasyon nedir?

Uygun cihazlar tarafından üretilen lazer ışını, vücutta istenmeyen tüylerden kurtulmanın hızlı ve etkili yöntemlerinden bir tanesidir.

Lazer epilasyon cihazları ile üretilen lazer ışığı, cilde ve çevre dokuya zarar vermeden, kıl kökünün kendisini ve çekirdek hücreyi tahrip eder. Böylece tahrip olan kıl kökünden bir daha yeni kıl çıkamaz.

Lazer epilasyon yöntemleri

Lazer epilasyonda kullanılan birkaç yöntem vardır. Bu yöntemler lazer ışınının dalga boylarına göre sınıflandırılır.

Lazer epilasyon için kullanılan cihazlar

Alexandrite Lazer (755 nm),
Nd-Yag Lazer (1064 nm),
Diode Lazer (810 nm.)

Görüldüğü üzere bu cihazlar farklı dalga boylarında çalışan cihazlardır. Bu cihazların dalga boylarından farklı dalga boylarında çalışan epilasyon lazerleri de olabilir. Fakat piyasada farklı dalga boyunda çalışan cihazlara fazla rastlanmamaktadırlar.

IPL teknolojisi ve epilasyon

Yukarıda belirtilen cihazlara ek olarak yine istenmeyen tüylerin tedavisinde kullanılan ve IPL (Intense Pulse Light) teknolojisi ile çalışan cihazlar da vardır. Ancak isminin açılımından da anlaşılacağı gibi bunlar lazer cihazları değil yoğunlaştırılmış ışık teknolojisini kullanan foto epilasyon cihazlarıdır. Bunun için kesinlikle lazer cihazı olarak kabul edilemez.

Lazer epilasyon cihazlarının çeşitliliği

Tüm insanlar için tek tip lazer epilasyon cihazların uygun olmayabileceği düşünüldüğünde birden farklı lazer epilasyon cihazının varlığının nedeni de açıklanmış olacaktır.

Kuşkusuz herkesin cilt rengi, kıl rengi ve kıl yapısı aynı değildir. Lazer epilasyonda, lazer ışığının emilimi kişiye özel faktörlerle birebir ilişkili olduğu için, farklı cilt tipleri ve kıl tipleri için, değişik dalga boyunda lazerler kullanılarak daha etkin sonuçlar alınabilir. Hatta lazer epilasyon uygulaması devam eden kişilerde dahi seanslar ilerledikçe değişik cihazlara ihtiyaç duyulabilir. Örneğin kişi bronzlaşmıştır böylece cilt rengi değişir, kılların yapısı değişebilir. Uygulama yapılan kişide bu tür değişiklikler olduysa sonraki seanslarda farklı bir cihazla uygulamaya devam etmek gerekebilir.

İğneli epilasyon yöntemi

İğneli epilasyon yönteminde ise ince ve yumuşak bir iğneyle kıl köküne girilerek zayıf bir elektriksel akım uygulanır. Böylece kıl kökleri tahrip edilerek kalıcı bir çözüm sağlanır. Uygulanacak seans sayısı tüylerin çıkış süresi, yapısı, rengi ve yoğunluğuna göre belirlenir. İğneli epilasyon, mutlaka steril koşullarda uygulanması gereken bir işlemdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek