Ödeme ve böbrek taşlarına iyi gelen şifalı bitkiler

Mineral kalıntılardan oluşan böbrek taşlarının veya böbrek kumunun oluşumu; sinirliot, koyun otu, ısırgan otu, huş ağacı yaprağı gibi şifalı bitkilerin yardımıyla önlenebiliyor.

Pek çok bitki, hafif böbrek hastalıklarında kullanılabiliyor. Ancak, yaşamımız için çok önemli olan bu organımızla ilgili tüm rahatsızlıklar, önce uzman doktorlar tarafından tedavi edilmelidir.

Ödemler (bedende sıvı birikimi)

Böbrekler yeterince sıvı atamadıklarında, bacaklarda ve ayaklarda ödem oluşur. Öncelikle atkuyruğu olmak üzere hindiba, civanperçemi, ısırgan otu ve huş ağacı yaprağı çayları başarıyla kullanılabilir. Yeşil mercimek kaynama suyu veya çorbası da ödemlerin çözülmesinde yardımcı olabilir.

Böbrek taşları

Mineral kalıntılardan oluşan böbrek taşlarının veya böbrek kumunun oluşumu şifalı bitkilerin de yardımıyla önlenebilir.

Besin maddeleri mümkün olduğunca az asit içerikli olmalıdır. Oxalit asit oranı yüksek olan besinlerden (örneğin ıspanak) uzak durulmalıdır.

Bünyesi taş oluşturmaya yatkın olanların, sistemin gereğince yıkanabilmesi için bolca su içmeleri gerekir. Böbrek taşlarının şifalı bitkilerle tedavisinde, taş oluşumunu önleyici (Lithagoga) niteliklere sahip olan ve oluşmuş olan taşları ve kumu çözerek atılmasını sağlayan, ayrıca olası birikimleri önleyen bitkilerin kullanımı gerekir.

İdrar artırıcı ilaçlar da böbreklerden geçen sıvının artırılması yoluyla, kalıntıların atılabilmesine yardımcı olurlar. Taş oluşumunu önleyen bitkiler da zaten genellikle idrar artırıcı özelliğe sahiptirler.

Sinirliot (yaprak ve tohum), havuç, koyun otu, ısırgan otu, kara turp, huş ağacı yaprağı, taş anasonu, kayışkıran kökü, dulavrat otu kökü, kuş ekmeği bu amaçla kullanılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek