Peeling nedir, yararları nelerdir?

İnsanların cildi, alttan üste kadar, sürekli yenilenerek çoğalan hücrelerden oluşamtakdır. Bu hücreler zamanla ölü hücrelere dönüşmektedirler. 

Bu ölü hücreler, oksijen alımını engeller. Sürülen kremler de o engeli geçemez. Kırışıklar daha belirginleşir. Ayrıca mikropların üremesi için alan oluşur.

Cilt yaşlandıkça, üst deri tabakası incelir. Buna karşılık ölü hücre tabakası kalınlaşır. Orta derideki liflerin sayısı ve işlevi azalır. Cildin rengi mat ve donuk gözükür.

Peeling etkisiyle, cilt yüzeyinde görülen soyulma sürdükçe, alt katmalardaki hücreler de kolajen ve elastin lifleri üretmeye zorlanır. Peelingin temel işleyiş mantığı, cildin üst yüzeyindeki ölü hücrelerin uzaklaştırılması ve cildin kendini yenilemek üzere hücresel düzeyde kışkırtılıyor olmasıdır.

Peeling yöntemiyle yüzeydeki kırışıklıklar, cildin erken yaşlanması, kan dolaşımı bozukluğu, güneş hasarları, lekeler ve sivilce izleri üzerinde etkili olunur.

Başarılı bir sonuç elde etmek için peeling, ciltte yeni problemler yaratmayacak kadar güvenilir ve yüzdeki problemleri, kökenine inerek ortadan kaldıracak kadar etkili olmalıdır.

Her kozmetik uygulamasında peeling ürünü vermek ve ev bakımında gerekli olduğunu söylemek yanlıştır. Düzenli uygulamanın sonunda ince kırışıklar giderilir, cildin tonu ve yapısı gelişme gösterir.

Peeling 3 çeşittir:

Yüzeysel peeling

Orta derinlikte peeling

Derin peeling

Peelingin derinliği arttıkça, etkisi de artar. Ancak bu işlem bazı riskleri de beraberinde getirir. Bu yüzden orta ve derin peeling sadece uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Sonuç olarak peeling, hücre yenilemesi için kuvvetli uyarıda bulunur. Cildin üstündeki hücre yapısını düzenler. Kan dolaşımını hızlandırır. Cildin oksijen almasını sağlar. Antibakteriel özellikleri vardır. Cildin kalınlığını azaltarak, derinlemesine temizlik sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek