Sağlıklı saçlar için bitkisel protein phytokeratin

Bitkilerden elde edilen ve yüksek koruyuculuk özelliğiyle saç sağlığı için çok önemli olan “phytokeratin” isimli proteinin keratin maddesine alternatif olabileceği belirtiliyor.

Vücudumuzun temel biyolojik olayları yerine getirmesinde anahtar rol oynayan proteinler, hücreleri onarıp yenilemelerinin yanı sıra saç sağlımız için de büyük önem taşıyorlar.

Proteinler, suyu çekme ve bağlama özellikleri nedeniyle saç tellerinin esnekliğini arttırır; aynı zamanda film tabakası gibi ince bir tabaka oluşturarak su kaybını azaltır ve saç tellerini korurlar.

Vücudumuzda bulunan kılların kimyasal yapısının da en önemli elemanı olan proteinler, kıl ağırlığının ortalama % 65-95’ini oluştururlar.

Kılın temel yapısında ise “keratin” isimli protein yer alır. “Keratin”, saçın nem tutucu özelliğini arttırarak yumuşamasına neden olur.

Son yıllarda hayvansal proteinler yerine bitkisel proteinler tercih edilmesi nedeniyle “keratin”e alternatif olarak “phytokeratin” kullanılmaktadır.

“Phytokeratin” nedir?

Phytokeratin bitkilerden elde edilen ve yüksek koruyuculuk özelliğine sahip olan bir proteindir. Hidrolize mısır, buğday ve soya proteinlerinin içeriğinde saç sağlığına yararlı 17 farklı aminoasit bulunur. Phytokeratinin içeriğinde bulunan soya proteini deri tarafından da emilerek daha alt tabakalara iner ve destek dokusunun yapımını hızlandırır.

Phytokeratin’in saçlara etkisi nedir?

Phytokeratin saç derisini yumuşatarak nemli kalmasını sağlar. Öte yandan saç tellerini kökten uca onarır, kalınlaştırır; saçlara sağlıklı, canlı ve pürüzsüz görünüm verir.

Phytokeratindeki hidrolize proteinler kalıcı şekil verme veya boyama işlemlerinden sonra saç tellerinin üzerinde onarıcı etkiye sahip oldukları için saçın protein yapısını da düzeltirler.

Phytokeratin ayrıca, saçların ucundan köküne kadar uzanan, birbirinin üzerine binmiş yassı hücrelerden oluşan kütikula tabakasındaki pulların arasını doldurarak saçları kimyasal ve fiziksel etkilere karşı da korur.

Phytokeratinin saç tellerine sağladığı yararların yanı sıra saç köklerine olan etkileri de şu şekilde sıralanabilir:

– Saç içerisinde doğal olarak bulunan amino asitlerin eksikliğini tamamlar.

– Saç köklerine etki ederek saçlarımızın canlı görülmesini sağlar.

– Yeni saç oluşumunu destekler.

– Saç ektirme işlemlerinden sonra kozmetik bakım sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek