Sivilceler kabusunuz olmasın

Gencinden yaşlısına erkek-kadın ayrımı yapmadan görülen sivilceler, tedavi edilmedikleri takdirde kişide, ileride ciddi psikolojik travmalara yol açabiliyor. Akne, halk deyişiyle sivilce, toplumda en sık görülen deri hastalıklarından biri. Özellikle ergenlik döneminde hormonal değişikliklerin yoğun olduğu 12 ila 18 yaşlarında görülse de, yeni doğan bir bebekte ya da 60 yaşındaki bir insanda da sivilcelere rastlanabiliyor.

Şimdiye dek hep sivilce ve beslenme düzeni arasında bir bağlantı kurulsa da, yapılan araştırmalarda böyle bir bağlantının olmadığı ortaya çıktı. Alman Hastanesi Dermatoloji bölümünden Uzm. Dr. Ayşe Özboya, sivilcelerin bir dönem değil hastalık olduğunu belirterek, bu bilinçle tedavisinin yapılması gerektiğini söyledi.

Dr. Ayşe Özboya, “Sivilceler tedavi edilmedikleri takdirde ciltte kalıcı izler bırakabilir. Bu da kişide ileride ciddi psikolojik travmalara yol açabilir” diyerek uyarıda bulundu.

Sivilceler nasıl tedavi edilir?
Dr. Özboya, sivilce tedavisinde yağ dengesini düzenleyici kremler, solüsyonlar, anti bakteriyel jeller kullanıldığını söylüyor. Bunların uygun kombinasyonunun cildin yapısı, hastanın yaşı ve klinik durumuna göre belirleniyor. İltihaplı ve yaygın sivilcelerde ise ağızdan antibiyotik kullanılıyor.

Sivilcelilere öneriler:

– Cildinizle oynamayın, sıkmayın.

– Güzellik salonlarından uzak durun.

– Başka birisinin tedavisini uygulamayın.

– Sivilceleriniz şiddetlenmeden ve vücudunuzda iz bırakmadan, en kısa sürede dermatologa başvurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek