Aşırı terleme botoks ile tedavi edilebiliyor

Özellikle koltukaltı, avuç içi ve ayak tabanı gibi bölgelerde karşılaştığımız bölgesel aşırı terleme yaz sıcaklarının da etkisiyle pek çok kişinin hayatını kabusa çevirebiliyor. Olayın psikolojik ve sosyal etkileri de var.

Bölgesel aşırı terlemeler genellikle bünyeseldir ve herhangi başka bir hastalığa bağlı olarak ortaya çıkmazlar. Stresle ya da sıcaklıkla terleme artar. Koltukaltı terlemeleri giysilerin ıslanması ve koku gibi problemler ortaya çıkarır. Ayak terlemeleri, mantar enfeksiyonlarına zemin hazırlar. Avuç içi terlemeleri ise yazı yazarken, bilgisayar kullanırken, tokalaşırken
sıkıntı yaratan bir durum halini alabilir.

Tedavide aluminyum tuzları içeren kremler ve iyontoforez gibi geleneksel tedaviler yanında son yıllarda botoks enjeksiyonları kullanıma girmiştir. Botoks zerkedildiği bölgede sinir iletisinin terbezine ulaşmasını engeller ve terbezleri salgı yapmaz. Özellikle koltukaltı terlemelerinde çok başarılıdır ancak el ve ayak tabanında da kullanılabilir.

Enjeksiyonlar 10-20 noktaya deri içine yapılır. Bu işlemin sonuçlarını hastalar 1-3 hafta içinde farketmeye başlarlar. Terleme tek bir enjeksiyondan sonra 7-11 ay kadar durur. İşlemin ciddi bir yan etkisi yoktur.

Botoks ile yapılan aşırı bölgesel terleme tedavisi sonuçları hastalar açısından çok yüz güldürücüdür ve yaşadıkları sosyal ve psikolojik zorluklardan geçici olarak da olsa kurtulabilirler.

Gökhan GÖKLER – internethaber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek