Diş eti çekilmeleri ve alınması gereken önlemler

Diş eti çekilmesi üzerine değişik faktörlerin etkisinin olduğu belirtilmiştir.

Uygunsuz diş kapanışları, yanlış diş fırçalama, fırçalama süresi ve sıklığı, diş taşı, kötü alışkanlıklar (diş aralarına sık sık kürdan, toplu iğne gibi yabancı cisimler sokulması, tırnak yeme, kalem ısırma), hatalı dolgu ve protezler diş eti çekilmesine neden olur.

Diş eti çekilmelerinde özellikle ön bölgede hastalar dişlerini uzamış gibi hissederler ve estetik sorunlar ortaya çıkar. Çoğu birey için bu durum aşırı hassasiyet ve kök çürüklerinden daha önemlidir.

Hatalı çekilme

Diş eti çekilmelerinin tedavisinde etkene yönelik tedavi yapılmalıdır. Örneğin hatalı çekilme, sert fırçalama gibi alışkanlıklar varsa öncelikle bu faktörler ortadan kaldırılmalıdır.

Etken periodontal hastalık ise hastalık kontrol altına alınmalı ve ilerlemesi engellenmelidir.

Cerrahi müdahale en son çare olmalı

Daha sonra eğer gerekli ise çeşitli cerrahi yöntemlere başvurarak diş eti çekilmesi kapatılabilir.

İleri derecede problemli ve cerrahi olarak tedavi edilemeyen durumlarda dolgu, kron gibi restoratif işlemlere başvurulabilinir.

“Diş eti çekilmeleri ve alınması gereken önlemler” için 2 yanıt

  1. diş eti çekilmesi başlamş olduğunu dr söyledi şimdide birgünde diş etlerimde şişme kızarma oluştu aynı zamanda sancıyor eynim zonluyor adeta ağzımda yaralar oluştu dilimin altında dudağımın altında ne yapmam gerekiyor bundan 1ay önce 20lik dişimin yamuk çıkma sebebiyle sancıdığı için doktora gitmiştim diş eti çekilmesi var fırçalarken dikkat et demişti

  2. acaba çıkamayan 20lik dişimn etkisiylemi diş etim şişip kızarıp sancıyor dilimn altında dudağımn altında küçük ancak sancıyan yaralar çıktı ilgisi varmı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek