Güzellik banyosu ile cildinizi koruyun

Eski çağlarda odun külü, bitki yağı, kepek ve soda karışımı sabun ve küller, peeling malzemesi olarak kullanılırdı. Bugün ise yapmanız gereken tek şey var; sayısız ürün arasından, size en uygun olanını seçmek…

Banyo yaparken bunlara dikkat

Sabunu, cildin doğal asit dengesini bozduğu için, doğrudan cilde uygulamayıp, elde köpürterek kullanın. Cildin kurumasını önlemek için de banyo sonrasında mutlaka kremlenin.

Duş jellerinin gereğinden fazla kullanımı, cildin çabuk kurumasına neden olur. Bu yüzden, jeli bolca suyla karıştırın. Yağ üretiminin normalden az olduğu kolları ve bacakları ise köpürtmeyin.

Cilt yüzeyindeki ölü hücreler, cildin iyi nefes almasını engeller. Arındırıcı kremlerle yapacağınız banyo ile, cildi ölü hücrelerden temizler ve cildin daha fazla oksijen almasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca, arındırma sırasında kan dolaşımı da hızlandığından, vücuttan toksinlerin atılmasını da kolaylaştırırsınız.

Arındırma işlemini, etkili olabilmesi için, haftada 1 ya da 2 kez tekrarlayın. Arındırma işleminde, bacaklardan başlayarak, yumuşak ve dairesel hareketlerle özellikle dirsekler, dizler ve omuz başları gibi pütürlü bölgelere önem verin. Sert kıllı lifler kullanmaktan kaçının ve arındırma sonucu vücudunuzu iyice durulayın.

Su sıcaklık ayarını, nasıl bir sonuca ulaşmak istediğinize göre belirleyin. 20 derecenin altındaki su sıcaklığı, kan dolaşımını hareketlendirir. Banyo sırasında bacak ve göğüs bölgenize su tutarak dolaşımınızı hızlandırabilirsiniz.

25 derece su sıcaklığı, dokulara dirilik, esneklik kazandırmak ve tutulmaları gidermek için ideal sıcaklıktır. 37 derece su sıcaklığı ise, vücut ısısıyla aynı sıcaklıkta olduğu için gevşetir ve rahatlatır. Bu sıcaklıktaki suyun içinde 15 dakikadan fazla kalmamaya özen gösterin ve çıkmadan önce bacaklarınıza soğuk su tutun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek