Sistit hastalığının belirtileri

Sistit hastalığının belirtileri

Sık ve az miktarda idrara çıkma isteği ve idrar yaparken ağrı ve yanma gibi belirtilerle ortaya çıkan sistit hastalığının daha çok kadınlarda görüldüğü ve tedavi edilmediğinde böbreklerde iltihaba neden olabileceği belirtiliyor.

Daha çok kadınlarda görülen sistit hastalığı, sık sık ve az miktarda idrara çıkma isteği ve idrar yaparken ağrı ve yanma gibi belirtilerle ortaya çıkıyor.

İstanbul Medipol Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cevahir Tekcan, sistitin belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.

Sistitten bol su içerek korunulabilir

Tedavi edilmeyen sistitlerin böbrek iltihabına yol açabileceğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cevahir Tekcan, sistite yakalanmamanın en iyi yolunun yeterli miktarda su içmek olduğunu söylüyor.

Kadınların yüzde 20- 40’ı tüm yaşamları boyunca en az bir kez, halk arasında ‘mesane iltihabı’ olarak bilinen sistite yakalanıyor. Özellikle kısa üretrası (mesane ve idrar deliği arasındaki tüp) olan, menopoza girmiş, antidepresan kullanan, yatalak, normalin dışında mesane kontrolü olan ve gebelik kabızlığı yaşayan kadınların sistite yakalanma oranı daha yüksek.

Sistit hastalığının belirtileri

– Güçlü ve devamlı olan idrar isteği

– İdrar yaparken yanma

– Sık sık ve az miktarda idrara çıkma

– İdrarda kanama

– Bulanık ve kokulu idrar

– Pelvik rahatsızlık, basınç hissi

– Hafif ateş

– 5 yaş altı çocuklarda halsizlik, sinirlilik, iştah kaybı ve kusma gibi genel şikayetler.

– Yaşlı kadınlarda güçsüzlük, kafa karışıklığı veya ateş dışında başka belirtileri olmayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek