Bebeği biberonla doyurmanın püf noktaları

Biberonla beslemenin bir avantajı da babaların da bebeğin beslenmesine katkıda bulunmalarına, dolayısıyla bebekle yaklaşmalarına ve daha sıkı bağ kurmalarına olanak sağlamasıdır.

Biberon nasıl verilmeli?

Bebeğiniz her acıktığında ona biberon vermeniz yanlış değildir; çok geçmeden o ve siz emme düzeni kuracaksınız. Başlangıçta 3 veya 4 saatte bir biberon isteyen bebeğiniz, daha sonra bu alışkanlığını değiştirebilir.

Bebeğinizi biberonla emzirirken sırtınızı dayayacağınız bir yere oturun ve bebeğinizi kolunuzun dirseğinin iç yanına alın; başını kolunuzla destekleyin. Bebeğiniz hafifçe dik oturur durumda olmalıdır. Emzirirken bebeğin tamamen sırt üstü yatar durumda olmamasına dikkat edin. Bebek emdikçe kendine doğru çekeceğinden, biberonu sıkıca tutmalısınız.

Biberonu, emzik hep mamayla dolu olacak şekilde tutarak, bebeğin dilinin üstüne yerleştirin; biberonun ucunun çok geriye gitmemesine dikkat edin. Ara sıra hafifçe geriye çekip, bebeğin dinlenmesine olanak sağlayın. Bebekler genellikle biberonun emziğini eme eme yassılaştırırlar; bu da emziğin içinin havasız kalmasına neden olur ve mama gelmez. Böyle durumlarda biberonu bebeğin ağzından çıkartın, tekrar verin. Birkaç emmeden sonra, bebeğiniz biberonun ucunu ara sıra bırakmayı öğrenecektir.

Uyanınca sütünü içirin

Bebeklerin çoğu istedikleri mama miktarını yaklaşık olarak 20 dakika içinde bitirirler. Bebeğiniz daha yavaş emiyorsa, bu durumu doktorunuzla görüşmelisiniz. Yavaş ve çok sert olmayan bir hareketle biberonu bebeğinizin ağzından çekin. Eğer bırakmak istemezse, küçük parmağınızı ağzının kenarından içeri kayırın. Biberon ağzındayken uyuyakalmışsa, yutmuş hava yüzünden kendisini tok hissediyor olabilir. Oturur konuma getirin ve gazını çıkartın.

Minik bünyelere büyük koruma

Amerikan Bağışıklama Uygulamaları Danışmanlık Komitesi (ACIP), 6-23 aylık bebeklerin rutin aşılama programlarına grip aşısını da ekledi. Çocuklarda grip aşısı konusunda açıklamalar yapmak üzere Türkiye’ye gelen Dr. Fred Ruben, gribin sağlıklı çocuklar için de hayati tehlike yarattığını belirterek, durumun ciddiyetini daha yeni anladıklarını ve gribi rutin çocuk aşıları arasına aldıklarını söyledi.

Gribe karşı aşı

Kadın-erkek, genç-yaşlı ayrımı yapmadan herkesi vuran grip virüsü her yıl değişse de neden olduğu hastalık hiç değişmiyor. Çoğu kez sanılanın aksine hayatı tehdit edebilecek kadar önemli bir hastalık olan gribin, çocuklarda da en az yaşlılar kadar tehlikeli olduğu ortaya konulmuş durumda.

Bağışıklık sistemini güçlendirecek önlemler almak yararlı olsa da yeterli değil; gripten korunmanın tek yolu, bağışıklamadan geçiyor. Amerikan Bağışıklama Uygulamaları Danışmanlık Komitesi ACIP, yeni bir düzenleme ile, 6-23 aylık bebekler için şimdiye dek “önerdiği” grip aşısını, rutin aşılamalar listesine dahil etti.

ACIP uzmanlarından Dr. Fred Ruben, yeni bağışıklama talimatını anlatmak ve bebekler ile küçük çocuklarda grip hastalığının tehlikeleri hakkında bilgi vermek üzere basın mensupları ile bir araya geldi.

Rutin aşılar içinde

Grip denildiğinde akla hep yaşlılar ile kronik hastalığı olanların geldiğini, ancak uzun araştırmalar sonucunda gribin çocuklarda da büyük tehlike arz ettiğinin farkına varıldığını anlatan Dr. Ruben, bu nedenle geçtiğimiz yıla kadar bebekler ve çocuklar için “tavsiye edilen” grip aşısının, bu yıldan itibaren “rutin çocukluk çağı aşıları” kapsamına alındığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek