Bebeğinizi soğuk havalardan koruyun

Bebeğiniz 6 aydan küçükse soğuk havalarda onu korumak için daha da dikkatli olmalısınız. Çünkü bu dönemde, bebeklerin vücut yüzeyinin vücut ağırlıklarına oranı yüksektir ve ısı üretmek için titreme yetenekleri yoktur. İşte bebeğinizi soğuk havalardan korumanın pratik yolları…

Bebeğinizin hassas teni, özellikle kış aylarını sürdüğümüz şu günlerde, daha çok korunmaya ihtiyaç duyar. Soğuk havalar, bebeğinizin sağlığını tehdit eden bazı tehlikeler yaratabilir.

Uzmanların verdiği bilgilere göre; kış aylarında bebek büyütüyorsanız, pek çok konuda daha dikkatli olmalısınız. Çünkü bu mevsimde, kuşun kanadından bile rüzgâr alan bebekleri bekleyen en büyük tehlike, üşütüp hastalanmalarıdır. İşte onları sağlıklı tutmak için almanız gereken önlemler:

Cilt kuruluğu ve kaşıntı

Kış mevsiminde hemen herkesin yakındığı sorunlardan biri, cilt kuruluğu ve kaşıntıdır. Özellikle bebekler bu soruna çok daha duyarlıdır. Kışın cilt kuruluğunun nedeni dış ortamlar değil, iç ortamdır. Çünkü kışla birlikte evlerde ısınma sistemi devreye girer girmez, odaların havası kurumaya başlar ve oluşan hava cildi kurutur. Bu sorunu önlemek için şu önlemleri alabilirsiniz:

– Evdeki nem oranını artırmak, havadaki kurumayı azaltıcı bir etki yapacaktır. Bu amaçla, ısıtma sisteminize bir nemlendirici ekleyebilirsiniz. Özellikle bebeklerin odası için bu gereklidir. Eğer bu mümkün değilse, ısınma sisteminin üstüne su dolu bir kap yerleştirin. Suyun buharlaşması, odadaki nemi artıracaktır.

– Bebekler, gereken nemi dıştan olduğu kadar içten de alır. Bu yüzden, onun yeteri kadar sıvı aldığından emin olmalısınız.

– Bebeğinize uygun bir losyon sürerek de ciltteki kuruluğu önleyebilirsiniz. Bunu, banyodan hemen sonra yumuşak bir masajla uygulayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız ürün hakkında doktorunuzdan bilgi alırken, hipo-alerjik olmasına da dikkat edin.

– Sabunu, bebeğinizin bakımında nadir kullanmalısınız. Çünkü sabun cildi kurutur. Günde 1 kez bezleme bölgesine uygulama dışında, çok küçük bebeklerde kullanmamaya özen gösterilmelidir. Özellikle köpük banyosu ya da sıvı sabun tercih etmeyin. Aksi takdirde sabunlu su, normal sudan daha fazla kurutur.

– Evdeki sıcaklık da ortamın nem oranını etkiler. Ev ısındıkça hava daha da kurur. Birkaç haftalıktan büyük bebekler için evin 20 dereceden sıcak olması gerekir. Eğer bu ısıda bebeğinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız, onu daha fazla giydirebilirsiniz.

Bebeğinizi dışarıda sıcak tutmak için

Bebeğinizi dışarı çıkartmadan önce yemek yemiş olmasına dikkat edin. Çünkü kalori, vücudu sıcak tutar. Havanın rüzgârlı olduğunu düşünerek de dışarı çıkmadan önce yüzüne nemlendirici sürün. Hava çok soğuksa, bebeğinizin her yerini örtmeli, şapkasız, eldivensiz, atkısız ve botsuz dışarı çıkartmamalısınız. Hava çok soğuk olmasa da mutlaka şapka takmalısınız. Bebeğiniz yürüyorsa, ayakkabılarının su geçirmeyen astarlı ve içine hava girecek kadar rahat olmasına dikkat etmelisiniz.

Bebeğinizi içerde sıcak tutmak için

– Soğuk havada bebeğin bulunduğu odanın ısısı gündüz 20-22 derece, gece 16-18 derece arasında olmalıdır.

– Yatırmadan önce, bebeğin çarşafını ısıtın. Bunun için bir battaniye kullanabilirsiniz.

– Gece vücut metabolizması yavaşlayacağı için,, üşümemesi için üzerini örtün. Ancak, çok fazla giydirmeyin.

– Gece kontrol edin, eğer terlemişse, üzerindeki örtüyü hafifletin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek