Doğa ruh sağlığına iyi geliyor

Topraktan ayrı yaşamak, çevreyle etkileşimde doğadan kopuk olmak, beton yığınları arasında yaşamak, ses kirliliği gibi etkenler, stres düzeyini artırıyor. Kars Devlet Hastanesi doktorlarından Psikolog Cengiz Şıklı, yöneticilerin daha verimli çalışabilmeleri ve karar verirken sağlıklı düşünebilmeleri için boş bir zihne ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, doğayla bütünleşmelerini önerdi.

Psikolog Cengiz Şıklı’ya göre; günümüz insanı modern çağda mekanik ilişkilere sahip ve tüm hayat fonksiyonlarını mekanik şekilde programlıyor. Bu da insanı doğadan koparıyor. Yüksek katlı binalarda doğadan uzak şartlarda yaşamanın doğurduğu olumsuz sonuçlar, insan hayatına yansıyor.

Verimli çalışmak için zihninizi boşaltın
“Psikofizik enerji” denilen insanın gündelik yaşamda üretmiş olduğu enerjiyi boşaltması, bireyin rahatlamasına yol açar. Sanatsal etkinlikler, müzikle uğraşma gibi faaliyetler, bireyin enerjisini deşarj eder. İdareciler, doğaya en fazla ihtiyacı olan kişilerin başında gelir. Daha verimli çalışabilmeleri, karar verirken daha sağlıklı düşünebilmeleri için boş bir zihne ihtiyaçları vardır. Yöneticilerin bu tür etkinliklere zaman ayırarak, zihinlerini boşaltıp streslerini azaltmaları gerekir.

Doğada stres atmak daha kolay
Kırsal alanlarda yaşayanların yaşam süreleri, kentlerde beton yığınları arasında yaşayan insanlardan daha fazla olmaktadır. Tüm bunlar yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan bulgulardır. Öte yandan bazı hastalıklarda da insanlara kentlerden uzaklaşıp doğayla baş başa yaşamaları öneriliyor. İnsanlara kırlarda piknik yapmaları, doğayla baş başa olmaları, bütünleşmeleri tavsiye ediliyor ve böylece stres daha rahat gideriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek