Doğada saklı bitkisel reçeteler

Sedeften migrene, kısırlıktan iktidarsızlığa, gribe, romatizmaya, kansere kadar birçok hastalığın dermanı doğada saklı. İşte birçok hastalığa iyi gelen formüller ve koruyucu yöntemler…

Migren tedavisinde oğul otu ve fesleğen

Menopozdan bitkinliğe, soğuk algınlığından cinsel problemlere kadar birçok rahatsızlık şifalı bitkilerle tedavi edilebiliyor. Doğanın armağanı bitkiler, kanser gibi ölümcül hastalıklara karşı da koruyucu bir role sahip.

Binlerce yıl boyunca tedavi amacıyla kullanılan bitkiler, eczacılığın kullandığı hammaddelerin temelini oluşturuyor. Bitkilerdeki etkin maddeler ilaçların yapımında kullanılıyor. Zamana meydan okuyup genç kalmak isteyenler için ise sürekli gençliğin sırrı da bitkilerde saklı.

Uzmanlar bitkilerin özelliklerini, faydalarını, nasıl kullanılacağını ve bilinçli kullanımının önemini özellikle vurguluyor.

Bitkilerin sağlık konusunda kullanılması çok basit bir konu değildir. Bitkiler ancak, bilinçli ve düzenli olarak kullanıldığında faydalı olabilmektedir.

Bitkileri kullanma şekli önemli

Bitkilerin toplama şekli, toplama zamanı, kurutma şekli, saklama koşulları ve hepsinden de önemlisi kullanma şekilleri çok önemlidir. Herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaştığınızda rahatsızlığın teşhisi için uzman bir doktora başvurulmalıdır. Kesin bir teşhis konulduktan sonra bitkisel maddeler bilinçli olarak kullanılmaya başlanmalıdır.

Ülsere karşı özel kür

Gerekli malzemeler; civanperçemi, meyan kökü, kırmızı kantaron otu, kudret narı.

Kullanılışı: 3 su bardağı kaynar su içerisine birer tatlı kaşığı ezilmiş veya toz halinde civanperçemi, meyan kökü ve kantaron otu konularak 20 dakika demlenecek. Sabah, öğlen, akşam aç iken bir su bardağı içilecek. Günde 1 defa aç iken bir kaşık kudret narı yenilecek veya su ile içilecek. Düzenli olarak 1 ay devam edilmelidir. (Şeker hastalığı olanlar meyan kökünü kullanmamalıdır.)

Migren için bitkisel reçete

Gerekli malzemeler; defneyaprağı, oğul otu, fesleğen

Kullanılışı: 2 su bardağı kaynar su içerisine birer tatlı kaşığı hafif ezilmiş defne, oğul otu ve fesleğen koyup 15 dakika demlenecek. Ilık olarak yudumlanarak yavaş yavaş içilecek. Şeker hastalığı olmayanlar bir kaşık bal ile tatlandırabilirler. Günde 2-3 bardak içilebilir. Düzenli olarak en az 1 ay devam edilmelidir. Gün içerisinde çay kahve yerine adaçayı, ıhlamur, oğul otu bitki çayları içilmesi faydalıdır. Çay, kahve, sigara, alkol mümkün olduğunca kullanılmamalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek