Grip ve soğuk algınlığı ile doğal yollarla savaşın

Özellikle kış ve bahar aylarında büyük iş gücü kaybına yol açan grip ve soğuk algınlığını bitkilerin gücü ile yenebilirsiniz. Grip ve soğuk algınlığının günümüzde kesin bir ilaç tedavisi bulunmasa da Türk mutfağında bulunan birçok bitki, tedavide etkin bir role sahip.

Annelerimizin bize grip ya da soğuk algınlığına yakalandığımızda verdiği bitkisel çaylar, bugün tıp dünyasında da kabul görüyor.

Bitkisel çay hazırlarken miktarın ve tüketme sıklığının bir uzman tarafından ayarlanması, kaynatılan ya da demlenen bitki çaylarının iki saat içinde tüketilmesi öneriliyor. Uzun süre bekletilen bitki çayları, içeriklerinde bakteri üreterek yarardan çok zarar veriyor.İşte doğru kullanıldığında sağlık dağıtan ve mutfağınızda genellikle çay olarak tüketilen bitkiler ve yararları:

Papatya:

Türkiye ve Avrupa’da çok yaygın olan papatya, vücutta iltihabı engelliyor ve solunum yolu rahatsızlıklarında tahriş giderici olarak kullanılıyor.

Ihlamur:

Özellikle çiçeği, balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor.

Kuşburnu:

Yabani gül olarak da bilinen kuşburnu, yüksek miktarda C vitamini içeriyor. Vücut direncini artırıyor.

Havlıcan:

Genelde kurutulmuş kök olarak satılan ve kullanılan havlıcanın en önemli özelliği, vücut ısısını artırarak, virüslerle savaşta vücuda destek olması.

Zencefil:

Grip ve soğuk algınlığında mikrop öldürücü ve vücut ısısını artırıcı özellikleriyle çabuk iyileşmeyi sağlıyor.

Meyan Kökü:

Balgam söktürücü etkisi için kullanılıyor. Solunum yollarındaki salgıyı seyrelterek grip ve soğuk algınlığı sırasında boğazın tahriş olmasını engelliyor.

Ebegümeci:

Öksürük yumuşatcı olarak kullanılıyor. Grip ve soğuk algınlığı semptomlarının azaltılmasına yardımcı oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek