Horlamaya müzikle tedavi

Yuva yıkan, iktidarsız bırakan horlama sorununun radyo frekanslarıyla tedavi edilebileceğini biliyor muydunuz? Uzmanlar, eşler arası kavgalara hatta ayrılıklara bile neden olabilecek horlamanın tedavisi için farklı bir tedavi yöntemi buldular.

Amerikan Hastanesi KBB Servisi Direktörü Prof. Mehmet Ömür’e göre horlama artık çözümsüz değil. Prof. Mehmet Ömür, horlamadan çok “uykuda solunum durması”na önem veriyor.

Nefesin kesilmesi, sayısına ve süresine bağlı olarak oksijen kan düzeyini etkiler. Yetersiz oksijen alma, hastalığın ortaya çıkmasına neden olur. Hastalar genellikle eşlerinin şikayetleriyle doktora giderler. Ancak, hastalığın adını koyduran, bir dizi testlerdir

Tedavisi var

– Horlamada her hastanın farklı tedavisi vardır.

– Nefes kesilme sayısı saatte 30’un altındaki bütün hastalara cerrahi yöntemler önerilir

– Somnoplasti denilen radyofrekans dalgalarıyla çalışan bir yöntem geliştirildi. Bir kaç dakikada uygulanan bu yöntem basit horlamalarda kullanılıyor.

– Özel geliştirilmiş diş protezleri, basınçlı hava sistemleri (CPAP), lazer ve ileri cerrahi teknikleri tedavide çok başarılı oluyor.

– Hastaların çoğunda horlama, uyku esnasında el ve ayaklarında çekilmeler, kasılmalar, vücudun sürekli pozisyon değiştirmesi, tansiyon problemi, kalp ile sorunlar, mide ile sorunlar sıklıkla görülebilir.

– Sabah başağrıları olup, yorgun kalkarlar. Gün içinde uykuya eğilimleri vardır.

– Akşamları televizyon karşısında uyuma, uzun araç kullanımında uyuma gibi özellikler ortaya çıkar. Dünyada yapılan araştırmalarda, mevcut trafik kazalarının üçte birinin bu hasta gurubu tarafından yapıldığı görülmüştür.

Nerelere başvurmalı?

– İstanbul Cerrahi Hastanesi,
– Amerikan Hastanesi,
– Florance Nightingale Hastanesi,
– Büyük Üniversite hastanelerinin KBB servisleri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek