İftarda hafif yiyecekler tercih edin

Su ve çay içmediğiniz için kaybettiğiniz sıvıyı, fazla şişkinlik yapmadan sağlamak için sıcak bir çorba, zeytinyağı ile tatlandırılmış bir kâse cacık, ana yemek olarak sebzelerle pişirilmiş bir et yemeği sizi çok rahatlatacaktır.

Gün boyu boş kalan mideyi fazla yormadan hazmedilecek yemeklere yer vermelisiniz. Bir küçük tabak kekik ya da fesleğen ile tatlandırılmış sızma zeytinyağı, kekikli zeytin, üzerine zeytinyağı gezdirilmiş taze lor ya da dil peyniri, az sarımsakla tatlandırılmış patlıcan salatası ile hazırlanmış bir iftar sofrası oldukça sağlıklıdır.

Sahura mutlaka kalkın

Böylece hem aç kalma süreniz azalır hem de vücudunuzun dengesi bozulmaz. Sahurda beyaz peynir, ekmek, zeytin, süt, domates, salatalık, reçel gibi hafif besinler tercih edilmeli ve 1-2 porsiyon da meyve tüketilmelidir. Makarna, pilav, yumurta börek gibi ‘tok tutar’ düşüncesiyle alınan besinler, hazmı zor olduğu için tercih edilmemelidir. Sahurda kahvaltı edin

Kullanılan yağlara dikkat

Yemek pişirirken katı yağlardan kaçınılmalı ve kırmızı et mümkün olduğu kadar az tüketilmeye dikkat edilmelidir. Salatalarda sızma zeytinyağı, yemeklerde sıvı yağ kullanmakta büyük yarar var.

Sütlü tatlıları tercih edin

Ramazanda hamur tatlıları yerine, sütlü tatlılar ve meyve tatlıları tercih edilmeli, iftar yemeğinden 1-2 saat sonra tüketmeye özen gösterilmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek