Ramazanda nasıl beslenmeli?

Yaz aylarına denk gelen Ramazanda beslenme konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle Ramazan ayı boyunca sahurda ve iftarda yiyip içtiklerimize dikkat etmeliyiz.

Sahurda beslenme nasıl olmalı?

– Sahurda acıdan, baharattan ve tuzdan uzak durun. Çünkü bunlar sindirimi hızlandırır ve daha çabuk acıktırır.

– Pirinç pilavının yerine bulgur pilavı yiyin. Pirinçte büyük oranda nişasta bulunduğu için, hızla kana karışır. Bu da hem şekerinizin düşmesine, hem de çabuk acıkmanıza neden olur.

– Hamur işlerini ve beyaz ekmek tüketmemeye çalışın. Çünkü kan şekerini hızlı yükseltir ve hızlı düşürür. Onun yerine kepek ekmek tüketirseniz sizi daha uzun süre tok tutar.

– Eğer hipoglisemi şikayetiniz varsa, içinde bol miktarda nişasta bulunan patates tam bir mucizedir. Patates kan şekerini dengeler. Sahurda 2 adet haşlanmış patates yerseniz, hem sizi tok tutar, hem de hipoglisemiyi önler.

– Turşu ve kızartmalardan uzaklaşın.

– Siyah kuru üzümün iri çekirdekli olanını tercih edin. Özellikle çekirdeği çok şifalıdır. Onu yiyin. Eğer şeker hastası iseniz sadece çekirdeğini yiyin.

– Yeşil mercimek, protein bakımından etteki proteine eş değerli tek besindir. Sahurda rahatlıkla yiyebilirsiniz. Ayrıca kolesterolü ve trigliseridi düşürür.

– Zeytinyağı sizi tok tutar.

İftarda beslenme nasıl olmalı?

– İftarı açtığınızda tatlıları çok tüketmeyin.

– Yemekleri bol bol yiyerek mide fesadına uğramayın.

– İftarı bir kase çorba ve bir dilim ekmek ile açtıktan sonra 5-10 dakika yemeğe ara verin.

– Eğer sigara içiyorsanız, iftardan sonra çok fazla sigara içmeniz vücudunuza ani nikotin yüklemenize neden olacağı için, kalp ve damar hastalıklarını tetikler.

– Romatoid artritin tıpta tedavisi yoktur. Romatoid artrit hastaları beyaz ekmek tüketin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek