Sağlıklı zayıflamak için diyet tavsiyeleri

Sağlıklı zayıflamak için diyet tavsiyeleri

Uzmanlar; diyet yaparken sağlıksız beslenmeyi veya tüm gün hiçbir şey yemeyerek zayıflamayı önermiyor ve bu tür davranışların zayıflamak yerine ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunuyor. İşte uzmanların sağlıklı bir diyet için dikkat edilmesi gereken tavsiyeleri…

Fasulyegiller ve baklagiller her gün mutfağınızda, elinizin altında. Baklagiller, en mükemmel yiyeceklerdir. Bunlar kan şekerini sabitler, tatlı yeme isteğini köreltir. Ayrıca akşam üzeri açlık hissetmenizi önlerler. Altı haftalık programı uygularken baklagillerden her gün en az bir su bardağı dolusu yemenizi öneriyorum. Bunlara çeşitli baharatlar ve otlarla değişik tatlar kazandırabilirsiniz. Her öğle yemeğinde biraz kuru fasulye yiyin.

Nohut, barbunya, mercimek, börülce gibi çeşitler arasından beğendiklerinizi seçin. Taze meyve elbette listenizde yer alacak. Günde en az dört kez taze meyve yiyin. Fakat sakın meyve suyu içmeye kalkışmayın. Ayrıca konserve ve dondurulmuş meyveleri de tercih etmeyin. Tabii kurutulmuş meyvelerden de uzak duracaksınız.

İşte sağlıklı zayıflamanın püf noktaları

Ana yemeğiniz her zaman salata olacak. Öğle ve akşam yemeklerinden önce salata yiyeceksiniz.

Taze meyveye sınırlama yok. Günde en az dört adet meyve yemelisiniz. Taze meyveler sizin tatlı ihtiyacınızı da giderir.

Çeşitlilik ilkesini gözardı etmeyin. Özellikle de yeşillikler konusunda.

Salatalarınızda her türlü sebzeyi kullanabilirsiniz. Değişik tattaki otlar salatalarınıza ayrı bir lezzet verir.

Nişastalı sebzelere dikkat edin. Yeşil olmayan sebzelerin hepsini nişastalı saymalısınız.

Kilo vermek için pirinç, patates ve diğer nişastalı yiyecekleri mümkün olduğunca az tüketin.

Her gün fasulye ve baklagil yiyin. Fasulye türleri diyet uygulayanların en iyi dostlarıdır. Altı hafta süresince her gün bir su bardağı dolusu fasulye yemelisiniz.

Hayvansal ürünler ve süt ürünleri kesinlikle yasaklanmıştır. Çok canınız çekerse haftada bir kez yağsız balık ve yumurta akından yapılmış omlet yiyebilirsiniz.

Bol mantar yiyin. Etin yerini doldurabilecek bir besin maddesi varsa o da mantardır. Mantarların kanser riskini azalttıkları da unutulmamalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek