Sedefi bitki özleriyle tedavi edebilirsiniz

Sedef hastalığı, deri üzerine uygulanacak kortizonlu ilaçlar ve kontrollü güneş banyosu ile hafifletilebiliyor. Ancak, bitki özlerinin gücü de tedavide etkili rol oynuyor.

Bir deri hastalığı olan sedef (psoriasis), dirseklerde, dizlerde, baş ve vücutta irili ufaklı batıp çıkan yara benzeri belirtiler gösteriyor. Nedeni bilinmemekle beraber, vücudun immün sisteminin (bağışıklığın) herhangi bir nedenden zarar görmesi, ani bir korku, acılı ve üzüntülü bir olayla karşılaşmak, sinir sistemi rahatsızlıkları, karaciğer rahatsızlıkları, bilinmeyen bir alerjik rahatsızlığın olması, henüz belirlenemeyen bir virüs, genetik etkene bağlı nedenlerden biri veya birkaçının oluşması halinde hastalık ortaya çıkabiliyor.

Herbalist Tarkan Güveloğlu, sedefin biraz da psikomatik kökenli bir rahatsızlık olduğunu ve sadece haricen uygulanan bitkisel maddelerle tam olarak iyileşme göstermediğini söylüyor.

“Sedef hastalığında kullanılmasını önerdiğim bazı bitkiler ve saf bitki özleri vardır. Saf bitki özlerinin kullanılması çok hassas bir konu olduğu için bu bölümde sadece bitkilerin isimlerini belirtiyorum” diyerek sedef için yararlı reçeteler verdi…

Sedef hastalığı için yararlı reçeteler
Gerekli maddler:

– Meyan kökü
– Oğul otu
– Isırgan yaprağı
– Anason
– Papatya
– Karabaş otu

Hazırlanışı
Her sabah 3 su bardağı kaynar su içerisine bu bitkilerden ezerek birer tatlı kaşığı konulacak. 20 dakika demlendikten sonra süzülerek sabah, öğlen, akşam yemeklerden 20 dakika kadar önce 1 su bardağı içilecek. 10 günde bir 2 gün ara verilerek 1 ay devam edilecek. Şeker hastalığı ve yüksek tansiyon sorunu olanlar meyan kökünü kullanmamalıdır.

Kremin hazırlanışı
200 gr vazeline 2 tatlı kaşığı ardıç katranı, 1 tatlı kaşığı defne tohum yağı, 1 tatlı kaşığı susam yağı konulup karıştırılacak. Sedefli bölgeye günde 1 defa sürülecek. “Bu yazdıklarımla birlikte en başta bahsettiğim benim formülüm olan saf bitki özleri karışımı da kullanıldığında çok iyi neticeler alınmaktadır. Kişilerin yaşına göre veya başka bir rahatsızlığının olup olmaması durumuna göre bitki özlerinin kullanım dozu değişebilmektedir.

“Sedef, vitiligo (derinin beyazlaşması), kalp-damar sorunları, siroz, kanser gibi önemli hastalıklarda, sadece bitkileri kullanmak yeterli değildir. Bu tip rahatsızlıklarda çok daha etkili sonuçlar alabilmek için yoğunlaşmış saf bitki özleri kullanmak gerekmektedir. Kişilerin yaşına göre veya başka bir rahatsızlığının olup olmaması durumuna göre bitki özlerinin kullanım dozu değişebilmektedir.

Kantaron midenin dostu
Kantaronu kırmızı ve sarı kantaron olarak ikiye ayırabiliriz. Sarı kantaron sinir sistemi üzerine etkilidir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kaynar suda demleyerek içilebilir veya alkolde 1 hafta bekletilerek süzülüp içilebilir. Kırmızı kantaron ise daha çok mide, bağırsak sorunlarında kullanılır. Mide ülseri ve gastrit sorunlarında çok etkilidir. Piyasada satılan kantaron yağları kantaronun zeytinyağında bekletilmiş halidir.

Ketentohumu kalbe çok faydalı
Keten tohumu yan etkisi olmayan çok faydalı bir bitkidir. Yemeklerden önce 1 yemek kaşığı keten tohumu su ile içilirse bağırsakları çalıştırır. Günde 3-4 yemek kaşığı yenebilir. Halk arasında çok sık kullanılan sinameki yerine keten tohumu kullanılmasını tavsiye ederim. Kansızlık tedavisinde de kullanılabilir. Keten tohumunda bulunan yağlar, kalp damar sorunlarında çok faydalıdır. Kolesterolü düşürücü etkisi de vardır. Tohum halinde alınıp ezilerek yenmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek