Varisler nasıl tedavi edilir?

Varis tedavisinde yıllardır uygulanan varis çorapları, güncelliğini hala yitirmedi. Ailesinde varis bulunan ya da yukarıda belirtilen risk faktörlerini taşıyan kişilerin, en azından koruyucu düzeyde, düşük basınçlı varis çorabını günlük yaşamlarında kullanmaları tavsiye edilir.

Sabah yataktan kalkmadan, ayaklar yukarı kaldırılarak dinlendirilmeli ve bu konumdayken çoraplar giyilmeli, yatarken de çıkartılmalıdır.

Varis tedavisinde oldukça değişik yöntemler var. Artık yara oluşmuş olgularda, tedavi çok komplekstir.

Hangi yöntem uygulanırsa uygulansın, özellikle ailesel yatkınlık olan hastalarda yeniden varis oluşumu söz konusudur.

Enjeksiyonlu çözüm

Varislerden kurtulmak için kullanılan diğer bir yöntem de Skleroterapi. 60 yıldan bu yana başarı ile kullanılan ve ayakta uygulanan Skleroterapi, hastaneye yatmayı gerektirmeyen tedavi yöntemlerinden biridir. Bu mucizevi yöntem, küçük ve orta boyuttaki varislerin içine bir solüsyon enjekte edilerek kapatılması esasına dayanıyor.

Skleroterapi ile yapılan tedavide, vücuttaki kan sağlıklı damarlara yönlendirilir. Tedavide bandajlama, kullanılan yöntem ve hastanın uyumu çok önemlidir. Tedavide kullanılan enjektör özel olduğundan, iğneye bağlı can yanması söz konusu değildir.

Varislerin yaygınlığına ve hastanın doku özelliklerine göre, tedavi 2’şer gün ara ile yaklaşık 10 ile 15 dakika süren bacaktaki varis dağılımına bağlı olarak (2-10 seans) oluşmaktadır.

Her seans sonrası yarım saat yürüyüş yapmanız gerekiyor. Bandajı 48 saat boyunca (Gece yatarken ve banyoda çıkartılabilir) kullanmanız önemle tavsiye ediliyor. Bu tedavi sonrasında, varisten kurtulmanız mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek