Çocuklarda sinüzitin yan etkilerine dikkat

Çocuk sinüsleri, henüz tam olarak gelişmedikleri için, iltihaplanmaları durumunda erişkinlerden farklı klinik tablolara ve birçok ciddi yan etkiye neden olabiliyor.

Çocuk sinüzitleri, işitme kaybı ile sonlanabilecek orta kulak sorunlarına ya da kronik akciğer sorunlarına yol açabileceği gibi, daha nadiren körlük ve menenjit ya da beyin absesi gibi ciddi akut komplikasyonlara da neden olabiliyor.

Günümüzde çocuk sinüzitleri, uygun antibiyotik ve yardımcı ilaçların yeterli bir sürede uygulanması ile tedavi edilebilmektedir.

Çoğu kez ilaç tedavisi yeterli

Günümüzde çocuk sinüzitlerinin tanısı çok kolaylaşmıştır. Burun içerisi ve geniz boşluğunu gözler önüne koyabilen ince endoskopik muayene ile bu sağlanabilmektedir. Çocuk sinüzitlerinin tanısında, artık çoğu kez klasik röntgen incelemeleri yapılmamaktadır.

Muayenehane koşullarında ve çocuğa herhangi bir rahatsızlık vermeden yapılabilen endoskopik muayenede; sadece sinüzit değil, geniz etinin varlığı ve büyüklüğü de kesin bir şekilde saptanabilmektedir. Böylelikle, tedavi kararı da uygun olarak alınabilmektedir.

Eğer endoskopik muayenede sinüzit oluşumuna sebep olabilecek bir geniz eti saptanmış ise bir geniz eti ameliyatı gerekebilir. Ancak, çocuk sinüzitlerinin çoğunun tedavisi uygun ilaç tedavisi ile yapılabilir.

Ayrıca, deniz suyu gibi doğal yöntemler de önerilmektedir. Bazı kalıtsal ve alerjik sebepli inatçı vakalarda da günümüzde yakın takip ile başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Çok nadiren, küçük hastalara sinüzit ameliyatı, polip gelişimi ya da komplikasyonlu durumlarda gerekebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek