Mantar enfeksiyonları ve tedavi yolları

Mantarlar klorlu ortamlarda ölmeyen ve denizde yok olmayan organizmalardır. Uygun bir ortam bulduklarında, vücudun çeşitli bölgelerine yerleşebilir ve yaşamlarını sürdürebilirler. Klorda da bölünebildiklerinden, havuzdan bulaşmaları kolaydır.”

Yaz aylarında sık görülen mantar hastalığının, pomatlarla tedavi edilebildiği için pek önemsenmediğini ancak, tamamen tedavi edilmeyen mantar enfeksiyonlarının yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürdüğünü belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Mamçu, havuz ve denizlerden bulaşanlar başta olmak üzere, yaz hastalıklarından korunmak için şu önerilerde bulundu:

Klorda ölmeyen mikropları unutmayın

Durgun, kirli sularda, yüzeyi köpüklü ve yeşil görünümde olan denizde yüzülmemeli. Suya atlarken burun tutulmalı veya tıkaç kullanılmalı, havuz ve deniz suyu yutulmamalı. Ciltte sıyrık ve kesik alanlar varsa, yüzme sonrasında temiz su ve sabunla yıkanmalı. Kulak enfeksiyonlarını önlemek için kulak tıpaları takılmalı. Göz enfeksiyonlarını önlemek için sualtı gözlüğü veya maskeleri kullanılmalı. Lağım karışan alanlara yakın bölgelerde ve şiddetli yağmurlar sonrasında yüzülmemeli. Gelişebilecek ishal, solunum sistemi, cilt, kulak ve göz enfeksiyonlarının tedavileri için zaman kaybetmeden uzmanlara başvurulmalı.

Bunları yapın, hastalıklardan korunun

– Güneşte fazla kalmayın, aşırı sıcak ve havasız ortamlardan kaçının.
– Hijyeni ve güvenliği olmayan plaj ve havuzları kullanmayın.
– Hiçbir sebze ve meyveyi yıkamadan tüketmeyin.
– Açıkta satılan gıdalara itibar etmeyin.
– Günde en az 2 litre su için.
– Ateş düşürücü ilaçları el altında bulundurun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek