Topuk çatlakları

Topuk çatlakları

Topuk çatlakları, ayakların uzun süre ayakkabıda kalması ve çok fazla ayakta kalmak gibi nedenlerle ortaya çıkan sağlık sorunlarından biridir.

Topuk çatlakları

Topuk çatlakları genelde bayanları rahatsız eden ayak sorunlarından biridir. Fakat sadece bayanlara özgür bir rahatsızlık değildir. Topuk çatlağı olan kişiler topuklarının kötü görüntüsü yüzünden ayaklarını kapalı ayakkabılara hapsederler.

Bitkisel yollarla topuk çatlaklarının tedavisi

Uzmanlar, topuklarda görülen çatlakların evde hazırlanacak bazı bitkisel kürler ve doğal karışımlarla tedavi edilebileceğini söylüyor. İşte topuk çatlakları için kullanılan en etkili ve basit bitkisel tedavi yöntemleri…

Topuk çatlağı için bitkisel tedavi

10 adet aspirin ezilir. Ezilen aspirinlere yetecek kadar vazelin karıştırılır. Aspirin ve vazelin karıştırılır. Çatlamış topuklara sürülür. Ayağa etki edebilmesi için; bir çorap giyilir. Bu şekilde 6 saat bekletilir. Çorap çıktığında topuklarda görülen çatlakların yumuşamış olduğu görülür.

Topuk çatlakları için limon kürü

Bir miktar gliserin ve limon suyu karıştırılır. Bütün ayağa, özellikle de topuklara sürülür. Ayakların ertesi gün yumuşak ve topukların çatlaklarından arındığını görürsünüz.

Topuk çatlakları için doğal yöntemler

– Topuk çatlakları için; elma sirkesi ve su karışımı da çok iyi bir çözüm önerisidir. Elma sirkesi su ile birlikte topukları yumuşatır. Ayak peelingi yapıldıktan sonra bu karışımın uygulanması iyi gelecektir.

– Topuk çatlaklarına iyi gelen maddelerden biride deniz tuzudur. Deniz tuzu çatlaklar nedeni ile oluşmuş sertleşmeyi giderir. Dilerseniz zeytinyağı ile karıştırarak, topuklarınıza bakım yapabilirsiniz.

– Eczaneden temin edebileceğiniz ayak için üretilen özel kremlerde, topuk çatlaklarına çok iyi gelir. Topuk çatlakları için E vitaminli kremler çok iyidir. Çatlakları kısa süre içerisinde iyileştirir.

– Her banyoda ponza taşı ile topuklar ovulmalıdır. Derinleşen çatlak sorunu olanlar; ponza taşından yardım alabilirler. Ölü derinin atılmasını sağlayan ponza taşı; peeling görevi görür.

Topuk çatlakları çok ileri düzeye varan ve derinleşen kişiler, uygulanacak bu doğal bakımlara hemen cevap alamayabilirler. Geç gelen ayak bakımı, geç iyileşme demektir. Düzenli olarak 1 ay boyunca, haftada 2 kere bu bakımların tekrarlanması gerekir.

Topuk çatlağını önlemek için yapılması gerekenler

– Düzenli çorap giymek, topuk çatlaklarının giderilmesini sağlar. Çorap giymeyen bayanlarda topuk çatlağına daha çok rastlanır. Yaz aylarında çorap giymek istemeyen bayanlar; her gece yatarken topuklarına vazelin sürerek nemlendirmelidirler.

– Topuk çatlakları hafif seviyede ise; yapacağınız 2 bakımdan sonra yanıt almaya başlarsınız. Erken yaşlarda yapılan bakımlar daha hızlı cevap verir. Hücreler daha aktif olduğu için; derinin iyileşme süreci daha hızlıdır.

– Ayakta çok kalan insanlar ve devamlı açık ayakkabı giyen kişiler; topuk çatlağına daha fazla maruz kalırlar. Akşam eve gelindiğinde, ayaklar deniz tuzu ve su karışımda dinlendirilmelidir. Hem yorgunluğunuzu alacak hem de topuk çatlaklarını önleyecektir. Çok fazla açık ayakkabı giyen kişiler; bir müddet kapalı ayakkabılara yönelerek; havanın etkisi ile birlikte oluşan topuk çatlaklarının önüne geçebilirler. Bilindiği gibi deri; güneş ışınlarından etkilenerek aşırı şekilde kurur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek