Üzerlik otu kronik baş ağrılarını dindiriyor

Çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkan baş ağrıları, etkili şifalı bitkilerle tedavi edilebiliyor. Ancak, ısrarlı ağrılarda mutlaka doktora görünmelisiniz. Uzmanlar, üzerlik otunun çeşitli sebeplerle ortaya çıkan kronik baş ağrısının tedavisinde etkili olduğunu söylüyor.

Çeşitli ruhsal veya organik işlev bozukluklarından, örneğin stres ve gerginlikten, sindirim yetersizliğinden veya duruş yanlışlığından kaynaklanabilen baş ağrıları, çevre kirliliği, kötü ışıklandırma veya ense kaslarında gerginlik, göz yorgunluğu, kan basıncında değişiklikler, kötü beslenme, sindirim bozukluğu veya yetersizliği, alerjiler gibi çok çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabiliyor.

Kediotu kökü, fesleğen, mayıs papatyası, mürver çiçeği, lavanta, oğulotu, biberiye, nane, kekik, pelin otu, civanperçemi, kokulu menekşe, ısırgan otunu kullanarak baş ağrılarından kurtulmak mümkün. Ancak, ısrarla devam eden baş ağrılarının olası ciddi bir hastalığın habercisi olabileceği düşünülerek mutlaka doktora başvurup tedavisi yapılmalıdır.

Uçucu yağ içeren aromalı bitkiler, örneğin lavanta, nane veya biberiye yağları da, koklanarak veya şakakları ve alnı ovalayarak kullanılabilir. Her iki uygulama sırasında veya sonunda ağrılar, kısa sürede kesilebilir. Özellikle nedeni teşhis edilemeyen baş ağrılarına karşı uzun süre ısırgan otu çayı içimi sayesinde iyi sonuçlar alınabilir.

Pelin otu ağrı dindirici

Baş ağrısına yol açan organik nedenler; sindirim bozuklukları (örneğin sindirim yetersizliği ve kabızlık), kas ve sinir gerginlikleri, herhangi bir iltihaplanma ve adet görme problemi olabilir.

Mideyle ilgili baş ağrılarında, gaz söktürücü ve sindirim sistemini uyarıcı ilaçlara ek olarak, lavanta, pelin otu, oğulotu, mayıs papatyası, frenk kimyonu kullanılabilir.

Bu bitkiler, ince kıyılıp, havanda hafifçe ezilerek karıştırılır ve bir tatlı kaşığı dolusu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Bu çay içildiğinde rahatlatıcı bir etki sağlar.

Ense ve omuz kaslarında gerginlik yaratan duygusal stres ve duruş/oturuş yanlışlıklarından kaynaklanan baş ağrılarına sinir sistemini yatıştırıcı bitkiler, örneğin kediotu kökü olumlu etkiler yapar.

Adet görme problemlerinden kaynaklanan baş ağrılarına hormon dengesini düzenleyici civanperçemi veya kediotu kökü çayı faydalı olacaktır. Yarım veya bir tatlı kaşığı bitki, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 10 dakika demlendikten sonra süzülür.

İhtiyaç duyulduğunda veya adet döneminden 3-4 gün öncesinden başlamak üzere, günde 2 bardak içilebilir (çay, iki bitki karıştırılarak da hazırlanabilir).

Bel ağrılarını dindiriyor

Halk arasında nazar otu olarak da bilinen üzerlik otunun kök ve tohumlarından faydalanılıyor. Harmalin, harmin, harbamol ve peganin içeriyor. Bağırsak parazitlerini düşürücü, terletici ve adet söktürücü etkisi bulunuyor. Sinir sistemini rahatlatıcı olarak da kullanılabiliyor.

Bu ottan elde edilen öz, ateş düşürücü özellik taşıyor. Bel ve baş ağrılarını dindiriyor, gözleri kuvvetlendiriyor, kalp çarpıntısını önlüyor, sinirleri teskin ederek, histeriye iyi geliyor. Nefes yolları hastalıklarına karşı da etkili olan üzerlik otu çayı, kan pıhtılaşması, damar tıkanması durumlarda da etkili oluyor. Ayrıca bayılma, sersemleme, yorgunluk ve halsizlik ile adale zafiyetine iyi geliyor.

Üzerlik otu banyosu

Hazırlanışı: İki avuç üzerlik otu yaprağı, dilimlenmiş limonla birlikte kaba konur. Üzerine 3 litre kaynamış su dökülerek 3 saat beklenir. Süzülerek elde edilen sıvıya bir bardak şalgam suyu ve bir fincan karanfil yağı ilave edilip tekrar ısıtılarak karıştırılır. Hazırlanan karışım banyo suyuna karıştırılarak banyo yapılır. Üzerlik banyosu, sinirleri teskin eder ve sırt ağrılarını giderirken, rahat bir uyku uyumayı da sağlar.

Önemli uyarı: Üzerlik otundan yapılan çay açık olmalı ve en az günde iki bardak içilmelidir. Aksi takdirde zararlı olur. Hamile kadınlar üzerlik otunu hiçbir biçimde kullanmamalıdır.

Baş ağrılarına iyi gelen diğer bitkiler

– Anason tohumları yakılarak dumanı solunursa baş ağrısını giderir.

– Ardıçın rendelenmiş meyveleri sirke içine koyup bekletildikten sonra bir bezle alınıp üzerine sarılırsa baş ağrılarını giderir.

– Ayçiçeği yağı içilmez ama gargara olarak kullanıldığında uykusuzluk, kronik baş ağrısı ve asabiyete iyi gelir.

– Ihlamur çayı çiçeklerinden elde edilen ıhlamur ruhu baş ağrısını keser.

– Karabiber tarçınla karıştırılarak kullanılırsa baş ağrısını giderici etki yapar. Ihlamurla kaynatılınca da sancı kesici etkisi vardır.

– Muzun içindeki magnezyum baş ağrısı ve kramplara karşı etkili olur.

– Limon suyu bir su bardağı kahve içine sıkılıp içilirse baş ağrısına etkili olur.

– Nane çayı da baş ağrılarına iyi gelir.

Ağrınız varsa lavanta çayı için

1 bardak sıcak suya birer tutam lavanta, papatya, nane, biberiye ve kekik konur. 5 dakika sonra süzerek günde 2-4 bardak içilir. Bu çay baş arılarını geçirmede faydalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik

Diyet

Anne - Bebek